Waarom veel muzikanten gek zijn op cannabis

Wanneer u van uw hobby uw beroep kunt maken hoeft u nooit meer te werken, hoort men wel eens zeggen. Bij heel wat professionele muzikanten spruit hun werk ook voort uit een passionele hobby. Hun creativiteit zorgt voor fantastisch mooie nummers, een unieke sound en teksten om u tegen te zeggen. Waarom veel muzikanten gek zijn op cannabis heeft hier alles mee te maken. Want, bij het schrijven van mooie muziek en het gepassioneerd brengen, geeft cannabis de nodige creativiteit en gemoedsrust.

Cannabis en hersenactiviteit

We hebben allemaal een endocannabinoïden systeem met de juiste neuronen om de stoffen uit cannabis op te nemen. Onder uw schedelpan vinden processen plaats die, wanneer u cannabis gebruikt, informatie doorgeven aan de hersenen via neurotransmitters. Gebruikt u bijvoorbeeld alcohol of een andere hard drug, dan worden de hersenen bedwelmd omdat die stoffen niet van nature in uw systeem aanwezig zijn.

Anandamide, één van de neurotransmitters in onze hersenen spelen een rol bij honger, pijn, het geheugen, vruchtbaarheid en depressies. THC, een belangrijke stof in cannabis, lijkt hier sterk op. Bij breuken tijdens de transmissie waarbij het doorgeven van informatie geblokkeerd wordt, worden deze hersteld door het gebruik van THC en komt het creatieve proces op gang. De verbeelding begint te werken, er ontwikkelen zich nieuwe denkpatronen en zorgen ervoor dat mensen ontsnappen uit de realiteit.

Vergeten vernuft

Indien u wel eens een blowtje nam, hebt u ondervonden dat het korte kortetermijngeheugen het soms laat afweten. Dit is één van de bijwerkingen van cannabis die kunnen optreden. Ideeën die soms echt geniaal zijn stromen binnen en het volgende moment kunt u er zich helemaal niets meer van herinneren. Daarom is het altijd handig als creatieve stoner, om een notitieboekje met pen op zak te hebben zodat u meteen uw geniale idee kunt neerpennen. U weet maar nooit waar uw creatieve geest u brengt en het zou doodjammer zijn als u een top idee zou verliezen.

Sativa versus indica

De effecten van cannabis zijn voor iedereen verschillend; de ene persoon zal er anders op reageren dan de andere. Sommige mensen hebben voldoende aan een beetje indica om creatief te worden, iemand anders zal er alleen maar door naar een bed verlangen. Terwijl de ene persoon zijn creativiteit voelt stijgen door een sativa variëteit, zal de andere een indica nodig hebben om hetzelfde resultaat te bereiken. Daarom is het vaak een beetje experimenteren voor u de juiste strain gevonden hebt die fonkelende ideeën bij u naar boven brengt.

Muzikanten die gek zijn op cannabis

Meester van de reggae en toonbeeld van creativiteit door cannabis, staat ontegensprekelijk op naam van Bob Marley. Wij citeren: “Muziek en marihuana gaan samen. Ik blow ondertussen al geruime tijd. Vanaf de jaren 60, het moment dat ik begon te zingen.” Dat het zijn creativiteit bevorderde staat buiten kijf, dat bewijzen zijn grote aantal meeslepende hits. Ook de ‘femme fatale’ van grote wereldpodia, Lady Gaga gebruikt cannabis om haar creativiteit een boost te geven. Ze geeft graag toe dat ze heel wat blowt wanneer ze haar muziek schrijft.

De Canadese singer-songwriter Alanis Morisette, die o.a. wereldberoemd werd met haar album ‘Jagged Little Pill’ spreekt heel open over haar cannabisgebruik en maakt duidelijk waarom veel muzikanten gek zijn op cannabis. Ze zei in een interview het volgende: ‘Als artiest ondervind ik een zoet begin van creativiteit door cannabis te gebruiken. Ik krijg mijn hele leven al telepathische en onverklaarbare boodschappen die ik kan afwenden indien ik niet high ben. Maar als ik wél high ben dan komen die boodschappen gewoon naar binnen. Er hangt dan minder sluier omheen dan wanneer ik niet geblowd heb. Als ik ergens duidelijkheid over wil of, ik wil een grote sprong voorwaarts zetten bij het schrijven van songteksten, dan is cannabis de snelle manier om de juiste woorden en melodie te vinden.